Kako dobro urediti dnevni boravak

Dimenzije dnevnog boravka

Sviđa vam se slika dnevnog boravka u nekom časopisu i baš bi htjeli da vaš dnevni boravak tako izgleda. U obzir morate uzeti dimenzije vašeg prostora. Nikako ne „gurati“ veliku kutnu garnituru u mali prostor, zagušit će ga, a istom valja pripaziti da u velikom prostoru ne ostane praznina jer ste odabrali premaleni dvosjed.

Igra na sigurno

U ponudi trgovina namještaja postoje kolekcije. Sviđa vam se jedna od njih i odlučili ste se na kupovinu. Namještaj stiže u vaš dom i tek tada shvatite da boja odabranog namještaja nikako ne odgovara boji vaših zidova. Ništa lakše, obojite zidove ! Ubuduće, neka uz vas bude ton karta sa bojom zidova, nikako ne dobronamjerna prijateljica. Svakako istražite tržište, možda neka mala radiona ima baš ono što biste voljeli imati u svom domu.

Novi izgled

Svi radovi su gotovi, a vi niste zadovoljni izgledom vašeg novog dnevnog boravka. Ne očajavajte!
Možda nedostaju detalji. Neka vas sada vode osjećaji, što bi vas razveselilo, možda neka uspomena iz djetinjstva, šareni jastučići na novoj garnituri, slike dragih osoba … Ako ni to nije dovoljno, predlažem da pokušate zamijeniti neki komad namještaja, stolicu ili tabure.

Boje

Igranje s bojicama važan je dio djetinjstva jer razvija kreativnost, a iz dječjeg crteža se može puno toga isčitati . Isto tako se iz boja u interijeru može vidjeti kakva ste osoba. Za ugodan prostor potrebno je dobro iskombinirati boje. Ako ste se odlučili za naglašavanje zidova, neka to bude samo jedan zid , a ako se želite igrati bojama tkanina i namještaja, neka zidovi budu bijeli ili u nekoj svijetloj pastelnoj boji.

Rasvjeta

Konačno je sve na svojem mjestu, novo, usklađeno…ali kada nestane danje svjetlosti prestaje oduševljenje. Sve ono čemu ste se divili danju, sada ne primjećujete. Pokušajte definirati što bi valjalo naglasiti, možda fotelja uz prozor noću gubi funkciju (osim za dremuckanje uz reklame na TVu).

Dodajte u prostor stolne ili stajaće lampe, osvijetlite novi dekorativni zid od kamena, neka svjetlost bude alat kojim ćete unijeti toplinu u vaš dom.

 


 

Tapeciranje, Kako i Zašto

Imate prekrasnu , udobnu fotelju koja vam služi kao oaza mira i opuštanja, a izgubila je sjaj, malo se „ofucala“ i izblijedila, vrijeme je da joj udahnete novi život.

Tapeciranje je prvi i pravi izbor. Mijenjanje tekstila na vašoj staroj dami, znači, da malo hrabriji iskorak u izboru materijala može donijeti osvježenje cijeloj prostoriji. Samo hrabro, bez obzira što mi dizajneri savjetujemo, ipak ste vi kreator i kralj/kraljica vašeg doma u kojem se prije svega morate ugodno osjećati.

U modi je sve, samo treba pokušati kombinirati stilove i boje, oblike i tkanine, naravno, ne pretjerivati, jer „manje jeviše“. U našoj radioni volimo totalno promijeniti i boju drveta i tkaninu i sve to uz primjenu principa recikliranja. Jeans nam je vječni prijatelj i primjenjujemo ga pri tapeciranju svega što se može tapecirati, čak i stare auto gume.

Vratimo se na „staru damu“.
*Ako ima drvenih dijelova, i još su tamni, idealno bi bilo osvježiti ju u Shabby stilu ( za romantične dušice ). Uz to sigurno pašu tkanine sa mini ružama, ali ja ne bi isključila ni mega cvjetove.

*Ako je cijela tapecirana, preporučila bih jaču boju, na primjer tirkiznu, sa sjajno bijelo obojeniim nogicama, ili obratno. *Ako volite trendove i recikliranje, pokušajte sa jeansom u patchwork uzorku. Posebno je efektan i sigurno će promijeniti izgled cijele prostorije.

Back to Top